Albă ca Zăpada sau 2012 sub semnul lui era să fie, dar nu putea fi

Exact acum un an făceam o previziune pentru anul 2012. Am recitit articolul şi nu prea aş mai avea nimic de adăugat.
Pentru anul 2013 nu mai e nevoie de nici un fel de previziuni pentru că am ajuns deja pe tărâmul ferm al certitudinilor.

Totul pentru front, totul pentru victorie! Anul Albei ca Zăpada

Cand timpul nu mai are rabdare si lumea se schimba sub privirile noastre se poate spune ca vremurile ar fi interesante si ca ar fi mai bine sa te fereasca Dumnezeu de astfel de vremuri.
Necunoscutul se afla in fata noastra, provocarea viitorului inseamna promisiunea de speranta pentru unii sau o noua incercare de manipulare pentru altii.
Anul electoral 2012 in Romania ne va aduce in toamna alegerile locale si cele generale desfasurate concomitent, o decizie contestabila, dar deja luata, puterea actuala sperand probabil ca astfel isi va mari sansele teoretice de supravietuire. E regretabil ca nu vor avea loc si alegeri prezidentiale, asa cum ar fi normal intr-un sistem semi-prezidential, decizia de desprindere a alegerilor legislative de cele prezidentiale, luata de PSD in ideea ca il va avantaja pe candidatul propriu nu s-a dovedit pana la urma a fi in avantajul cuiva, mai ales a candidatului propriu care a pierdut neasteptat pentru unii alegerile, dar se dovedeste acum ca aduce dezavantaje pentru toti jucatorii care se afla la masa de sah. La fel, incercarea de a-l destitui pe un presedinte a adus orchestratorilor spaima reducerii numarului de parlamentari si ideea exotica a unui parlament unicameral. Pentru ca asa se intampla cand onestitatea obligatorie este inlocuita de unii cu smecheria care se presupune ca trece neobservata, toata eforturile politicienilor fiind destinate conservarii la putere si nu pentru gestionarea onesta a tarii care i-a ales. Totul pentru front, totul pentru victorie! Toate resursele se concentreaza in zona marketingului politic, imaginea este cea importanta, realitatea a trecut in derizoriu.
Asa ca vom avea parte din nou de promisiunile vechi. Nu chiar de toate insa pentru ca unele sunt relativ recente si vor provoca pierderi, spre exemplu tepele din Piata Victoriei. S-a dovedit pana la urma ca tot alegatorul e cel care a luat teapa din cauza unei rocade.
Cele doua tabere fiind insa pana la urma expresia vointei corpului electoral, mai exista si varianta inspaimantatoare a stafiei care bantuie de ambele parti ale frontului si care ar putea sa-i trimita pe multi jucatori politici la tabla de sah din parcuri.
Poate ca Alba ca Zapada va veni sau poate nu va veni. Povestea anului este la inceput.

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

4 Responses to Albă ca Zăpada sau 2012 sub semnul lui era să fie, dar nu putea fi

 1. radu says:

  Ha, ha, ha!
  Incredibil titlul asta: „Albă ca Zăpada sau 2012 sub semnul lui era să fie, dar nu putea fi”
  Pai, chiar asa: nu putea fi! Cum poate fi numit cel care credea ca va fi?
  Cu toate ca sunt convins ca nu privim lucrurile din aceeasi perspectiva politica, exprimarea „2012 sub semnul lui era sa fie, dar nu putea fi”, usor paradoxala, exprima sintetic agitatia unui an fierbinte, o agitatie fara castig economic, dar cu castig in plan didactic. A fost o lectie politica pentru popor si cred ca de acum incolo „suveranul” va lua mereu nota de trecere la „examenele”” viitoare”.

 2. radu says:

  Constitutia Romaniei: „art.2 Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum”.
  Deci, Suveranul = Poporul.

  PS1. Tin sa fac o mica completare:
  Constitutia Romaniei: „art. 61 (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii.”
  Ma uit mai atent si vad ca articolul 61 este scris cu acelasi font size precum toate celelalte articole ale Constitutiei (adica nu este scris cu un font size mai mic). Dar prevederea art.61 este doar o mica „prostioara”. Ratiunile superioare de stat, precum in evul mediu, primeaza! N-om fi noi oamenii mai importanti decat ratiunile de stat!
  PS2. Tin sa fac o mica completare la completare:
  Asa cum nici fericirea nu exista, ci doar o continua cautare a ei, tot asa nici societatea perfecta nu exista, ci o continua perfectionare a ei. [spun asta ca sa nu fiu acuzat de vreun oarecare idealism]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: