„Bum bum si-o sticluta cu parfum”. Eurovision 2012. De la Cantarea Romaniei la Cantarea Europei.

Nu credeam ca se mai poate spune ceva despre Eurovision. Toata lumea stie ca la acest festival predominant este votul geopolitic.
Am citit insa pe hotnews.ro articolul lui Dani Rockhoff intitulat „Traditia bate fustita, sau cum babutele rusesti au dat o lectie la Eurovision 2012.” Hotnews vrea sa ne faca sa credem ca ne prezinta o mare descoperire intr-o „corespondenta din Germania”. Corespondentul descopera cu rigoare cum „Comentatorii germani n-au prea inteles de ce Romania a trimis la Eurovision o trupa de inspiratie sudamericana si o melodie cantata in spaniola. Au remarcat insa ca Elena, solista formatiei Mandinga, a purtat cea mai scurta rochita din concurs. De fapt, istoria Eurovision-ului ne arata ca nu-i important nici ce imbraci si nici ce canti, ci sa castigi, sau sa te plasezi cat mai bine. Anul acesta, Romania a obtinut un mai putin onorabil loc 12 si nu-i ramane decat sa-si roada unghiile de nervi ca a fost net surclasata de niste babute debutante, dintr-un sat de pe Volga. Fenomenul „Buranow”, caci asa se numeste satul cu 650 de locuitori de unde provin Babuski, e mai interesant decat pare la prima vedere si contine un mesaj mai adanc, aproape mistic.”
Acum ca am inteles ca muzica nici nu conteaza la Eurovision, putem intelege de ce babutele s-au clasat pe locul 2, iar Engelbert Humperdinck pe pozitia 25 (din 26). Si oricum noi eram obisnuiti cu Cantarea Romaniei.
Dani Rockhoff ne informeaza cu seriozitate despre mesajul „mai adanc, aproape mistic” al babutelor: „Se mai spune „Haide si bum, bum, bum””. Emil Brumaru parca ne spunea „Bum bum si-o sticluta cu parfum.”

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: