Ziua nationala a Romaniei vazuta din Basarabia – 1 decembrie 2011

Puteti urmari aici imagini din 1 decembrie 2011 de la Chisinau si de la Alba Iulia.
As vrea sa adaug o explicatie. In perioada desteptarii nationale din Basarabia de acum 25 de ani, cineva explica la TVM Chisinau ca la Moscova se incearca tot timpul sa nu se foloseasca termenul de Basarabia, ci de RSS Moldoveneasca, dar fara a da nici o explicatie.
Aceasta politica are o justificare in incercarea de creare deliberata a unei confuzii istorice pentru ca la finalul protocolului aditional secret (nepublicat) al Pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939 se mentiona: „Referitor la Europa de sud-est, partea sovietică își accentuează interesul pentru Basarabia. Partea germană își declară totalul dezinteres față de acest teritoriu, deci nu are obiecții față de eventuale schimbări de graniță în favoarea Uniunii Sovietice”.
Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

2 Responses to Ziua nationala a Romaniei vazuta din Basarabia – 1 decembrie 2011

  1. foarte dureros ce se intampla!ma uit in filmari si vad doar tineretul Moldovei,doar ei vor ,,UNIREA´´!si eu mam nascut in Moldova dar am trait de la 7 ani in Romania,romanii m-au invatat,tot ei mau educat si tot ei mi-au dat palme,asta-i Romania si roman voi fi pana la moarte!I-am aratat lui tatal meu filmarea din Chisinau si mai ne-am luat la bataie pe tema asta…el comunist rus si eu roman…Tot respectul pentru acei tineri din Chisinau care au avut curajul sa strige in gura mare ,,BASARABIA PAMANT ROMANESC´´ desi pentru multi aceste cuvinte vor fi o bila neagra pe o lista neagra,asta chiar daca unii dintre fratii lor au platit cu viata pentru aceste 3 cuvinte(BASARABIA PAMANT ROMANESC)…FARA CUVINTE…TOT RESPECTUL!!!

  2. Hronic says:

    Adevarul nu va muri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: