Ecaterina Andronescu merita macar nota 1?

Luni 3 octombrie 2011 incepe noul an universitar. Spre marea suparare a universitatilor, datorita rezultatelor unui bacalaureat care s-a tinut in sfarsit relativ corect, au ramas foarte multe locuri neocupate. Locuri cu taxa. Nu putine. Mai mult de o suta de mii de locuri se pare. De aceea, cu preocupata aplecare pentru binele tinerei generatii si al patriei, Ecaterina Andronescu, impreuna cu doi colegi parlamentari si de partid, a depus pe 27 septembrie 2011 la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor un proiect de lege prin care absolventii de liceu care nu au trecut examenul de bacalaureat ar putea sa se inscrie in universitati intr-un an pregatitor, pe locuri bugetate. In vara incercarea unor universitati care fabrica diplome de a promova aceeasi idee a fost retractata tocmai din lipsa cadrului legal care acum se incearca sa fie fabricat.
Multi comentatori remarca faptul ca Ecaterina Andronescu se afla pe pozitia de membru al PSD si de fost ministru al educatiei, dar acestea sunt pozitii politice. Semnificativa cu adevarat este insa pozitia de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti. In mod normal senatul acestei universitati ar trebui sa discute pozitia pe care doamna rector o expune in mod public.
Intrucat ministrul in functie s-a exprimat negativ referitor la proiectul de lege drag doamnei Andronescu, afirmand, conform hotnews.ro ca „arata modul in care a condus ministerul: in functie de interesele fabricilor de diplome care aduceau bani partidului”, doamna Andronescu s-a hotarat sa-l actioneze in judecata pe ministru.
Ministrul are si el pacatele lui, se pare ca a lucrat cu un profesor laureat al premiului Nobel, dar face greseli de gramatica. Nu pentru acele greseli este acum suparata Ecaterina Andronescu.
In Romania se acorda note de la 1 la 10, dar pentru incercarea de frauda pedeapsa este eliminarea din concurs.
Analizand cauza constatam ca doamna Ecaterina Andronescu nu poate primi nota 1.

Propunerea legislativa pe site-ul Parlamentului
1. Adresa initiatorului
2. Expunerea de motive
3. Forma initiatorilor

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

2 Responses to Ecaterina Andronescu merita macar nota 1?

  1. Radu says:

    Fara a face comentarii politice, actiunea dnei. Andronescu, in masura in care este exacta (a verifica o informatie din cel putin 3 surse e foarte putin aici si acum in Romania) este condamnabila. Cu toate ca i-am urmarit comentariile in diferite imprejurari, dna.Andronescu nu mi-a lasat niciodata impresia ca s-ar putea preta la un astfel de demers profund imoral. Voi urmari reactiile doamnei fosta ministru pentru a vedea cum isi intemeiaza propunerea de act legislativ.

  2. Hronic says:

    Initiativa este postata pe site-ul Camerei Deputatilor. Am adaugat link-uri direct la cele trei documente.
    Si pe mine m-a surprins ipocrizia iresponsabila a acestei propuneri care poate fi comparata cu initiativa de crestere cu 50% a salariilor profesorilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: