Responsabilitatile statului iresponsabil. Indignati-va!

Asistam in ultima vreme la promovarea unor idei asa-zis liberale despre statul minimalist capitalist care ar reprezenta solutia iesirii din criza actuala. Diversi reprezentanti ai statului, incepand cu presedintele, membri importanti ai guvernului si ai clasei politice, emanati ai intereselor economice egoist-individualiste, ne prezinta cu sinceritate dezinteresata solutia iresponsabilitatii statului in gestionarea problemelor societatii.
Am citit cu interes pe blogul lui Lucian Sarbu („blogul unui antreprenor de stanga pana in varful degetelor”) recenzia asupra lucrarii Indignati-va!, scrisa de Stephane Hessel, o lucrare de 14 pagini aflata in fruntea topului vanzarilor pe Amazon.fr.
Lucian Sarbu subliniaza apelul lui Hassel catre noile generatii pentru pastrarea cuceririlor sociale postbelice si o diagnoza amara a prezentului: „Au tupeul să ne spună că statul nu-şi mai permite costurile măsurilor cetăţeneşti. Dar cum se poate spune că nu mai sunt bani care să menţină şi să prelungească aceste cuceriri sociale, având în vedere că producţia de bogăţie a crescut considerabil de la Eliberare, perioadă în care Europa era ruinată, şi până acum?!”

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: