Minima moralia

Societatea reactioneaza din ce in ce mai mult cu exasperare la jocul politicianist care a facut din cetatean un prizonier.
Theophyle a publicat astazi chiar un articol cu titlul „Cetateanul prizonier” care incepe asa:
„Nu cred ca vreun cetatean mai informat al Romaniei poate sa nu recunoasca ca aceasta clasa politica, care ne bantuieste de cam multicel timp, este de fapt un sindicat, mai mult sau mai putin organizat. Importanta doctrinelor sau ale partidelor din care faci parte nu este, asa cum nu a fost niciodata, esentiala.”
Ultimele zile ne-a adus ca noutate incercarea DNA de inlaturare a structurilor de tip mafiot care opereaza direct in sistemul vamal, miza fiind insa ca operatiunea sa duca pana la „regina” asa cum s-a exprimat insusi presedintele.
Acelasi presedinte si-a exprimat in aceasta seara marea dezamagire ca PDL nu a avut capacitatea de a dovedi vointa politica de a lupta impotriva „sistemului ticalosit” pe care insusi presedintele spera candva sa-l desfiinteze. Presedintele nu s-a declarat invins asa cum a facut-o Emil Constantinescu, ci mai degraba cred ca poate constata ca si Ion Iliescu alta data ca sistemul poate renunta la oricine atunci cand interesele sistemului o cer. Presedintele este destul de singur in fata sistemului si in curand va ajunge la concluzia ca asanarea nu va putea fi efectuata decat printr-o actiune de innoire.
Societatea va spera intotdeauna ca binele poate sa invinga raul.

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: