Comunicat privind intalnirea de lucru de la sediul BNR

Sediul BNR
Comunicat al BNR
„Joi, 6 ianuarie a.c., la sediul Băncii Naţionale a României, Preşedintele României, dl. Traian Băsescu, împreună cu Primul ministru al Guvernului României, dl.Emil Boc şi cu Ministrul Finanţelor, dl. Gheorghe Ialomiţianu, au avut o întâlnire de lucru cu Guvernatorul şi membri ai conducerii executive a BNR.

În cursul întrevederii a fost analizat stadiul derulării acordurilor de finanţare externă încheiate cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale. Au fost, de asemenea, stabiliţi parametrii unui nou acord de finanţare de tip preventiv cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

În acest context, a fost evidenţiat faptul că, pentru reluarea creşterii economice pe o bază sănătoasă, este esenţială continuarea consolidării fiscale şi a reformelor structurale, astfel încât implementarea obiectivelor pe termen mediu să asigure un proces sustenabil de convergenţă nominală şi reală cu Uniunea Europeană.”

Despre intalnirea celor trei nu stim prea multe. Cel mai mult ne-a placut insa reflectarea acesteia de catre Claudiu Serban, director general al Editurii Evenimentul si Capital, de pe site-ul revistei Capital, sub titlul optimist „Vestea buna a inceputului de an”:

Trei bărbați cu cravate la gât, îm­brăcați în costume sobre, urcă treptele Băncii Naționale. Hainele celor trei sunt închise la câte un nasture, lăsându-l pe ultimul de jos liber, după regulile la zi ale eleganței.
Doar unuia dintre cei trei îi vedem și manșetele cămășii pe sub mânecile sacoului, semn de rafinament vestimentar. Dar, în definitiv, doar de la el, președintele țării, așteptăm o imagine fără cusur. Ceilalți doi, bancherul și prim-ministrul trebuie să știe doar să administreze țara, nu e nevoie să aibă o vestimentație fără cusur. La ei, mânecile ușor prea lungi ale sacourilor sunt mai degrabă un indiciu al seriozității decât un defect.”

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: