Monica Macovei si integritatea in politica romaneasca

Hotnews.ro a publicat pe 6 decembrie 2010 un interviu cu eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei in guvernul Tariceanu. Dan Tapalaga, autorul interviului, a dorit sa afle pozitia Monicai Macovei fata de integritatea politica in lumea politica romaneasca, plecand de la Conferinta partidelor de dreapta care tocmai a avut loc la Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute.
Monica Macovei a spus ca „la dezbaterea si rezolutia adoptata in acest week-end pe integritate am discutat cu partidele de dreapta din toate statele Europei Centrale si de Est, din Vest, si din Statele Unite – e vorba de o platforma de integritate care sa fie inclusa in mod direct in statutele acestor partide”.
Pentru clasa noastra politica, subiectul este, cum ne dam seama fara mare efort, doar un subiect teoretic, un fel de sofism inutil si poate chiar periculos.
Trecand la realitatile romanesti, doamna Macovei a spus ca „in Romania dezamagirea mea este in raport cu PDL care a avut aceasta campanie anticoruptie si pe integritate in 2004, care treptat si-a pierdut aceasta dorinta de integritate in randul partidului… si a devenit, ca si PSD-ul, ca si PNL-ul, partide din pacate organizate in Romania pe o structura piramidala, ca de crima organizata, pe accesul la bani publici, pe clientela politica, ma refer la toate partidele mari din Romania care au fost la putere si au facut la fel.”
Puteti urmari interviul in continuare:Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: