Ambitiile lui Mugur Isarescu

„De la cursul valutar, la costul muncii. De la deficitul de cont curent, la modul cum Justiția sancționează fraudele cu cecuri fără acoperire. De la problema arieratelor, la birocrația pe care o înfruntă micile firme. De la echilibrul macroeconomic, la responsabilitatea discursului politic. Spune că nu vrea să fie prim-ministru, dar prin desele sale ieșiri la rampă, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, ne arată ce masuri ar lua dacă s-a afla la palatul Victoria.”
Asa incepe articolul de fond scris de Cristian Grosu pe noul portal Cursdeguvernare.ro, intitulat „programul de guvernare al lui Mugur Isarescu”.
Interesante sunt opiniile unor persoane publice despre opiniile pe care le exprima Mugur Isarescu. Bogdan Baltazar spune: „Eu cred şi sper că guvernatorul dă material de gândire politicienilor. Guvernatorul face aceste declaraţii pentru a fi ascultat” , Ionut Popescu considera ca „asta e una din armele fiecarui sef de banca centrala”, iar Cristian Sima apreciaza ca „trebuie sa comunice chiar mai des decat pana acum”.
Am remarcat si eu aici in urma cu cateva saptamani faptul ca Mugur Isarescu intelege sa apara in public in ultima vreme cu numeroase mesaje. Este evident ca acestea se adreseaza de multe ori nu atat publicului, cat clasei politice. Mugur Isarescu a acceptat mandatul de prim-ministru in perioada 1999-2000, mandat in care s-a reluat cresterea economica in Romania dupa o perioada de recesiune severa si trebuie subliniat ca in urma cu un an a negat interesul pentru ocuparea acestui post. Numirea lui Lucian Croitoru pentru postul de prim-ministru s-a facut, evident, cu stirea si aprobarea lui Mugur Isarescu si este destul de clar ca guvernatorul n-a fost prea incantat de reactia de respingere a acestuia din partea clasei politice.
Ceea ce guvernatorul a reusit insa sa obtina este o mare autoritate morala de care sunt constienti din ce in ce mai multi politicieni.

Reclame

Despre Hronic
Sa incercam sa discutam cu luciditate despre lumea din jur.

2 Responses to Ambitiile lui Mugur Isarescu

  1. tano says:

    din punctul meu de vedere mugur isarescu a fost cel mai bun premier al romaniei de la revolutie incoace

  2. Este si parerea mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: